fbpx
Gratis bezorging vanaf €25,-
Binnen 24 uur verzonden
100% pure smaak

Het verhaal

Passie voor smaak sinds 1980

‘Ik móet die saus hebben’, zegt de vrouw aan de telefoon. Ze klinkt bijna wanhopig. Lub Korpadi hoort dat het menens is. ‘Dan ben je aardig verslaafd’, grapt de ‘ontwerper’ van de saus. In tien jaar tijd had zijn saus op lokaal niveau een zekere bekendheid verworven als ‘Luppie Saus’. Als Lub de hoorn neerlegt, weet hij hoe zijn saus moet heten: Methadonsaus. Waarom? Omdat hij ‘verslavend lekker’ is.

Dit telefoongesprek dateert van 25 jaar geleden. Na dit telefoontje krijgt een bijzondere saus een bijzondere naam. Intussen is niet alleen de naam gewijzigd naar Bistrosaus, maar ook de presentatie. Bistrosaus koop je niet meer in een emmertje, maar in een handzame glazen pot met een sjiek zwart deksel en een eigentijds etiket.

Het verhaal van de saus gaat een kleine 40 jaar terug in de tijd. Bistro’s schieten als paddenstoelen uit de grond. Lub Korpadi uit Spakenburg is grafisch ontwerper. In zijn vrije tijd kookt hij graag, ook in de keuken is hij creatief. Hij kookt steeds vaker buiten de deur, op partijtjes, bij vrienden thuis. Hij is er niet de man naar om elke milligram van het kookboek te volgen. Liever volgt hij zijn intuïtie, zijn gevoel voor smaak. ‘De smaakjes moeten in harmonie zijn met elkaar’, zegt hij, ‘anders klopt het gerecht niet.’ 
Hij besluit een saus te maken die anders is, die alles overtreft en het gerecht boven de middelmaat uittilt.

Op een gegeven moment ervaart Lub op zijn tong een smaakexplosie. Hij weet: dit is ‘m. Dit is de saus waar hij naar zocht. Zoals ook een professionele goochelaar zijn truc niet verklapt, het enige dat hij erover kwijt wil is dat er verse ingrediënten inzitten. Dit in tegenstelling tot de meeste sauzen van grote leveranciers die met poeders werken. Methadonsaus wordt in eigen ruimte ambachtelijk gemaakt.

Reacties smaken naar meer

Bistrosaus wordt onder andere verkocht via Jumbo Spakenburg, markthandelaren en Weber Academy Amersfoort, marktleider op het gebied van barbecues, buitenkeukens en accessoires die daarbij horen. Ook organiseert Bistrosaus.nl regelmatig proeverijen, bijvoorbeeld in een supermarkt of op de markt. Reacties tijdens die proeverijen maken duidelijk dat er een bijzondere saus ontworpen is. Een keer op het meerdaagse festival Hilversum Alive komt bijvoorbeeld de burgemeester van Hilversum elke dag een broodje zalm met dubbele portie Bistrosaus kopen. De derde dag neemt hij een pot mee naar huis.

Bistrosaus opnemen in uw assortiment? Een proeverij organiseren? Bistrosaus bestellen? Neem contact op met Mick Korpadi, +31 (0) 6 51 47 37 41, mick@bistrosaus.nl

Bistrosaus bij uw bedrijf?

Dat kan! Al onze sauzen zijn al in diverse winkels en supermarkten door heel Nederland én daar buiten verkrijgbaar.