Dit telefoongesprek dateert van 25 jaar geleden. Na dit telefoontje krijgt een bijzondere saus een bijzondere naam. Intussen is niet alleen de naam gewijzigd naar Bistrosaus, maar ook de presentatie. Bistrosaus koop je niet meer in een emmertje, maar in een handzame glazen pot met een sjiek zwart deksel en een eigentijds etiket.
Op een gegeven moment ervaart Lub op zijn tong een smaakexplosie. Hij weet: dit is ‘m. Dit is de saus waar hij naar zocht. Zoals ook een professionele goochelaar zijn truc niet verklapt, het enige dat hij erover kwijt wil is dat er verse ingrediënten inzitten. Dit in tegenstelling tot de meeste sauzen van grote leveranciers die met poeders werken. Methadonsaus wordt in eigen ruimte ambachtelijk gemaakt.
Bistrosaus wordt onder andere verkocht via Jumbo Spakenburg, markthandelaren en Weber Academy Amersfoort, marktleider op het gebied van barbecues, buitenkeukens en accessoires die daarbij horen. Ook organiseert Bistrosaus.nl regelmatig proeverijen, bijvoorbeeld in een supermarkt of op de markt. Reacties tijdens die proeverijen maken duidelijk dat er een bijzondere saus ontworpen is. Een keer op het meerdaagse festival Hilversum Alive komt bijvoorbeeld de burgemeester van Hilversum elke dag een broodje zalm met dubbele portie Bistrosaus kopen. De derde dag neemt hij een pot mee naar huis.
Dat kan! Al onze sauzen zijn al in diverse winkels en supermarkten door heel Nederland én daar buiten verkrijgbaar.